Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Crosetatul si tricotatul sunt indeltniciri foarte vechi.


Modelele sunt concepute sau preluate de la batranii nostri si se adreseaza tuturor persoanelor cu experienta in arta crosetatului si tricotatului dar mai ales incepatorilor.

"DE LA LUME ADUNATE SI-NAPOI LA LUME DATE"
myassy1980@yahoo.com

marți, 23 august 2011

bluza - combinatie intre croseta si triplu voal

Bluza - combinatie intre croseta si triplu voal



Modelul l-am lucrat dupa sit-ul de mai jos. Sunt de fapt niste patrate , lucrate separat, pe care, ulterior , le-am unit tot cu croseta. Modelul bluzei in sine , este foarte simplu (lucrat pentru o persoana mai in varsta) dar va asigur ca aceste combinatii intre croseta si couture sunt foarte frumoase si la moda.




R1: crosetam 4 ochiuri de lant, inchidem inelul printr-un punct alunecat.
R2:in inelul format crosetam 8 picioruse mici (sc).
R3:in fiecare piciorus mic crosetam cate 4 picioruse mari, triple (tc- luam de doua ori pe croseta ) , unite la partea superioara . Formam astfel o petala , dupa care crosetam 5 ochiuri de lant. Repetam in fiecare piciorus mic din randul anterior si vom avea 8 petale ce vor fi unite prin 5 ochiuri de lant.
R4:*5 ochiuri de lant, 1 piciorus alunecat la jumatatea lantului format din cele 5 ochiuri de lant, din randul anterior, crosetam din nou 5 ochiuri de lant , 1 piciorus alunecat in varful petalei si repetam intre *.
Total vom avea 16 lanturi formate din 5 ochiuri de lant, prinse in randul anterior printr-un piciorus alunecat (slst) .
R5: crosetasm 3 picioruse alunecate (sl st) pana ajungem la mijlocul celor 5 ochiuri si incepem noul rand cu*5 ochiuri de lant, prins  printr-un piciorus alunecat (slst) de randul anterior,  la jumatatea lantului din 5 ochiuri. Repetam de 3 ori, dupa care , crosetam 4 ochiuri de lant care se prind la baza primului ochi de lant, formand un picot (o bucla)*, apoi , repetam de la* la*de 3 ori. In total vom avea un patrat cu laturile formate din cate 4 lanturi formate din 5 ochiuri de lant , prinse de randul anterior printr-un piciorus alunecat , iar in colturile patratului cate 1  punct "picot".
R6:*crosetam in fiecare picot,  cate 3 picioruse mari triple (tc),  lucrate impreuna (tctg) la partea superioara, 5 ochiuri de lant*. Repetam intre de 2 ori , apoi, lucram cate 4 picioruse mici (sc) in al doilea si al treilea lant (din cele 4 lanturi din randul anterior ).
R8: *crosetam 4 picioruse mari duble (dc) in cele 4 picioruse mici din randul anterior, apoi, inca 4 picioruse mari duble (dc) in urmatoarele 4 picioruse mici din randul anterior si ajungem la grupul din trei frunze separate prin 5 ochiuri de lant.. In continuare crosetam cate 4 picioruse mici (sc) in cele 2 lanturi formate intre cele 3 petale…iar in varful petalei din mijloc crosetam un picot *…repetam intre * de 3 ori.




Legaturile dintre patrate le-am realizat dupa urmatorul filmulet:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu