Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Crosetatul si tricotatul sunt indeltniciri foarte vechi.


Modelele sunt concepute sau preluate de la batranii nostri si se adreseaza tuturor persoanelor cu experienta in arta crosetatului si tricotatului dar mai ales incepatorilor.

"DE LA LUME ADUNATE SI-NAPOI LA LUME DATE"
myassy1980@yahoo.com

miercuri, 7 septembrie 2011

rochita pentru fetite

Un model frumos, si usor de executat.
Acest model poate fi transformat usor, fie in bluza , fie in rochita.Explicatia modelului floral
R1:Se croseteaza un lant
R2:: crosetam 6 ochi de lant pe care-i  fixam de randul anterior printrun piciorus mic (sc), se repeta pana se incheie randul
R3:: introducem croseta in prima bucla si  crosetam 3  picioruse duble (dc)  impreuna, introducem apoi croseta in mijlocul ochiului cu care s-au unit cele 3 picioruse duble si lucram 3 ochiuri de lant, dupa care, cu croseta tot   in mijlocul ochiului cu care s-au unit cele 3 picioruse duble lucram pe orizontala 2 picioruse duble pe care le unim printr-un singur ochi (impreuna cu cei 3 ochi de lant lucrati pe orizontala)  . Am executat a doua petala a florii. Repetam si executam petala pe verticala apoi cea pe orizontala pana terminam randul.
R4: Crosetam petalele din partea superioara a florii cu baza petalelor tot   in mijlocul ochiului cu care s-au unit petalele anterioare. Fiecare petala este formata din 3 picioruse duble (dc) unite la partea superioara prin 3 ochi de lant. Continuam pana la sfarsitul randului.
R5: Crosetam 6 ochi de lant care uneste fiecare petala.