Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Sa invatam sa crosetam si sa tricotam

Crosetatul si tricotatul sunt indeltniciri foarte vechi.


Modelele sunt concepute sau preluate de la batranii nostri si se adreseaza tuturor persoanelor cu experienta in arta crosetatului si tricotatului dar mai ales incepatorilor.

"DE LA LUME ADUNATE SI-NAPOI LA LUME DATE"
myassy1980@yahoo.com

sâmbătă, 23 iulie 2011

Flori si iar ....flori ....

Modele de flori crosetate  , 
..... inspirate dupa  sit-ul  "Aprendo croche", "passion-crochet"si....... youtube.....
 Modelul 1
 Flor Dália em Crochê


R1:se croseteaza 5 ochiuri de lant si incheiem inelul printr-un punct alunecat;
R2: 3 ochiuri de lant, 19 picioruse mari;
R3: se croseteaza 6 ochiuri de lant , 1 piciorus dublu, 3 ochi de lant, 1 piciorus dublu, ….pana inchidem inelul  (total 8 petale), incheiem printr-un pct alunecat;
R4: 4 ochiuri de lant,, intoarcem lucrul pe partea cealalta si crosetam mai departe.......dupa filmul prezentat pe youtube.

Modelul 2
Motivo Rosal em Crochê


R1:se croseteaza 8 ochiuri de lant si incheiem inelul printr-un punct alunecat;
R2: 3 ochiuri de lant, 19 picioruse mari
R3: se croseteaza 3 ochiuri de lant  pe care-i prindem de randul anterior si repetam …,  ….pana.ajungem la 10 lanturi prinse cu croseta de randul anterior…(se lasa un spatiu liber intre 2 lanturi formate din 3 ochi);
R4: se introduce croseta in mijlocul celor 3  ochiuri de lant lucrati anterior si se croseteaza 4 picioruse mari, se repeta pana se incheie inelul;
R5: se croseteaza 3 ochiuri de lant, apoi,  se introduce croseta la mijlocul celor 4 ochiuri lucrati  din randul anterior si crosetam 1 sc, 2 ochiuri de lant, apoi in acelasi ochi din randul anterior lucram,1 piciorus mare 3 ochiuri de lant, 1 piciorus mare (intre 2 patrate din randul anterior) , 1ochi de lant, sc…….si repetam pana inchidem inelul..
 Modelul 3
 Flor Amor Perfeito em Crochê 
R1:se croseteaza 4 ochiuri de lant apoi inchidem lantul;
R2: 1 ochi de lant, 7 picioruse mici;(galben)
R3: * se croseteaza 3 ochiuri de lant, 15 picioruse duble, introducand croseta in randul anterior,
R4: *crosetam 7 ochiuri de lant, 1 piciorus mic (sc)* ( X 5).  Repetam de la * la * pana forman bazele celor 5 petale.
R5: se introduce croseta in mijlocul celor 7  ochiuri de lant lucrati anterior si se croseteaza 16 picioruse mari, 1 piciorus mic introducand croseta in piciorusul mic (sc) din randul anterior., 2 ochiuri de lant…...X 3. ultimele 2 petale ….se croseteaza ….4 ochiuri de lant, 14 piciorus triplu, 2x piciorus dublu., 4 ochiuri de lant …X 2.

Modelul 4

Flor de Crochê Conchinha R1:se croseteaza 10 ochiuri de lant
R2: 3 ochiuri de lant, 22 picioruse mari
R3: * se croseteaza 6 ochiuri de lant, introducand croseta in randul anterior, 1 piciorus mic (sc), *, se repeta intre * pana se inchide lantul  (vor fi 8 bucle in total)
R4: se introduce croseta in mijlocul celor 6  ochiuri de lant lucrati anterior si se croseteaza 12 picioruse mari, 1 piciorus mic introducand croseta in piciorusul mic (sc) din randul anterior.
R5: se croseteaza 3 ochiuri de lant ce se prind pe spatele lucrului intre petale si mijlocul florii X 8 petale.
R6: *introducem croseta in mijlocul celor 3 ochiuri de lant din randul anterior si crosetam 3 picioruse mari, 2 ochiuri de lant, 3 picioruse mari, 1 ochi de lant,  apoi, in urmatorul lant crosetam 3 picioruse mari si un ochi de lant *  x  4 ;
R7: *introducem croseta in mijlocul celor 3 ochiuri de lant din randul anterior si crosetam 3 picioruse mari 2 ochiuri de lant, 3 picioruse mari, 1 ochi de lant, apoi, in urmatorul lant crosetam 3 picioruse mari si 1 ochi de lant iar in urmatorul lant 3 picioruse mari si 1 ochi de lant*  x  4 ;

 Modelul 5
flor em croche redonda 

 
  Modelul 6
Flor Preciosa em Crochê  
Avem nevoie de 2 culori de cotton  si o croseta de 2,5mm.

R1: Se croseteaza  5 ochiuri de lant ce se inchid intr-un inel printr-un punct alunecat.
R2: Crosetam 3 ochiuri de lant, 11 picioruse mari (dc), incheiem inelul  printr-un punct alunecat.
R3: Mai departe crosetam cu alta culoare 3 ochiuri de lant, apoi, in acelasi ochi din randul precedent crosetam inca 2 picioruse mari, 2 ochiuri de lant 1 piciorus mic (sc), 2 ochiuri de lant, *3 picioruse mari in acelasi ochi din randul precedent, 2 ochiuri de lant,1 piciorus mic (sc), 2 ochiuri de lant ….si se repeta de la * la *  pana inchidem inelul .printr-un punct alunecat..  Rezulta  petalele.
R4: Crosetam 4 ochiuri de lant , apoi, prin spatele lucrului , prindem cei 4 ochiuri printr-un punct alunecat de piciorusul mic (sc) din randul anterior. 
R5: Crosetam  2 ochiuri de lant, apoi, in fiecare arc format din cele 4 ochiuri de lant din randul precedent crosetam 2 picioruse mari, 1 picioruse triple, 2 picioruse mari, apoi, 2 ochiuri de lant pe care-i prindem printr-un punct mic (sc) de piciorul  din randul anterior., repetam  pana terminam cele 6 petale.
R6.: Crosetam 5 ochiuri de lant apoi, prin spatele lucrului , prindem cele 5 ochiuri printr-un piciorus mic de piciorusul mic (sc) din randul anterior si repetam pana inchidem inelul.
R7: Crosetam  2 ochiuri de lant, apoi, in fiecare arc format din cele 5 ochiuri de lant din randul precedent, crosetam 7 picioruse (2 picioruse duble, 3 piciorus triple, 2 picioruse duble), apoi, 2 ochiuri de lant pe care-i prindem printr-un punct alunecat de piciorul mic (sc) din randul anterior, prin spatele lucrului.
R8: Crosetam 6 ochiuri de lant apoi, prin spatele lucrului , prindem cele 6 ochiuri printr-un piciorus mic (sc) de piciorusul mic (sc) din randul anterior si repetam pana inchidem inelul.
R9: Crosetam  2 ochiuri de lant, apoi, in fiecare arc format din cele 6 ochiuri de lant din randul precedent , crosetam 2 picioruse mari (dc), 5 picioruse triple (tc), 2 picioruse mari (dc), apoi, 2 ochiuri de lant pe care-i prindem printr-un piciorus mic de piciorul mic (sc) din randul anterior, prin spatele lucrului., repetam  pana crosetam cele 6  petale.
R10: Cu cealalta culoare, crosetam 8 ochiuri de lant apoi, prin spatele lucrului , prindem cele 8 ochiuri printr-un piciorus mic (sc) de piciorusul mic (sc) din randul anterior si repetam pana inchidem inelul.
R11: Crosetam  2 ochiuri de lant, apoi, in fiecare arc format din cele 8 ochiuri de lant din randul precedent , crosetam 2 picioruse mari (dc), 7 picioruse triple (tc), 2 picioruse mari (dc), apoi, 2 ochiuri de lant pe care-i prindem printr-un piciorus mic (sc) de piciorul mic (sc) din randul anterior, prin spatele lucrului., repetam  pana crosetam cele 6  petale.
R12: Crosetam 5 ochiuri de lant apoi, prin spatele lucrului , ii prindem printr-un punct alunecat de mijlocul petalei din randul anterior , 5 ochiuri de lant pe care-i prindem prin spatele lucrului de piciorusul mic (sc) din randul anterior si repetam pana inchidem inelul.
R13: Crosetam 2 ochiuri de lant, apoi, in fiecare arc format din cele 5 ochiuri de lant din randul precedent , crosetam 2 picioruse mari (dc), 3 picioruse triple (tc), 2 picioruse mari (dc), apoi, 2 ochiuri de lant pe care-i prindem printr-un piciorus mic de piciorusul mic (sc) din randul anterior, prin spatele lucrului., repetam  pana crosetam cele 12  petale.

Modelul 7


Se croseteaza  6 ochiuri de lant ce se inchid intr-un inel printr-un punct alunecat.
R1: crosetam 4 ochiuri de lant, *1 sc, si 3 ochiuri de lant*, se repeta de la*la * 5 foi (se obtin 6 petale) , se termina printr-un punct alunecat.
R2:in fiecare arc format in randul precedent (din 3 ochiuri de lant),  se croseteaza 9 picioruse duble, se termina randul printr-un punct alunecat.
R3:cu punctual alunecat ne plasam in spatele florii, apoi, introducem croseta in ochiul de mijloc al primei petale (la al cincilea piciorus dublu ), crosetam 4 ochi de lant, *1 sc in ochiul din mijlocul petalei urmatoare, 4 ochiuri de lant* , se repeta de la * la * si se termina cu un punct alunecat sau slst.
R4:in fiecare arc format din 4 ochiuri de lant din randul precedent se fac 11 picioruse mari (dc).
Se  taie firul

Modelul 8

 
Floarea este compusa din 3 petale identice.
Executia unei petale:  crosetam 5 ochiuri de lant care se inchid printr-un punct alunecat.
R1: 3 ochiuri de lant si 2 picioruse mari (dc) in primul ochi de lant, apoi, 3 picioruse mari (dc) in fiecare ochi de lant;
R2: in primul ochi  crosetam 3 ochiuri de lant si 2 picioruse mari (dc), apoi, 3 picioruse mari (dc) in fiecare ochi
R3: crosetam 1 piciorus mic sau  sc in fiecare piciorus mare (dc) din randul precedent.
Se taie firul.
Se realizeaza 3 petale identice, dupa care, se pun una peste alta si se cos impreuna  la nivelul ochilor de lant cu care s-a inceput.


Modelul 9

Se croseteaza cu cotton violet 4 ochiuri de lant si se inchide inelul printr-un punct alunecat..
R1: Se croseteaza 7 picioruse mici ( sc ), se inchide inelul printr-un punct alunecat.
R2: Cu cotton alb crosetam 3 ochiuri de lant si 2 picioruse mari (dc) in primul ochi de lant, apoi, 3 picioruse mari (dc) in fiecare piciorus mic (sc) din randul anterior.
R3: Crosetam 3 ochiuri de lant si 2 picioruse mari (dc) in primul ochi de lant , 1 piciorus mare (dc), *3 picioruse mari (dc) in ochiul urmator, 1 piciorus mare (dc) in relief in ochiul urmator*, se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului.
R4: Crosetam 2 picioruse mari (dc) in fiecare piciorus mare (dc) din randul precedent , si 1 piciorus mare (dc) in relief pe fiecare piciorus mare (dc) in relief;
R5: Cu cotton violet , crosetam 1 piciorus mic (sc) pe fiecare ochi din randul precedent.

Modelul 10

R1: Se croseteaza 5 ochiuri de lant si se inchide inelul printr-un punct alunecat;
R2: 3 ochiuri de lant, 11 picioruse mari (dc);
R3: in primul ochi de lant se croseteaza 3 ochiuri de lant si 2 picioruse mari apoi 3 picioruse mari in fiecare ochi;
R4 – R7: se repeta R3 si se taie firul

Modelul 11    
Flor Tripla em Crochê
Executia frunzelor

Model 1 frunze

Cu cotton verde se croseteaza 35 ochiuri de lant , dupa care, se introduce croseta in al 7-lea ochi de lant si se inchide acest inel cu un punct alunecat (slst). 
In acest inel crosetam 1 piciorus mic (sc), 4 picioruse duble (dc), 3 picioruse triple (tc), 2 ochi de lant, 3 picioruse triple (tc), 4 picioruse duble (dc), 1piciorus mic (sc) , incheiem printr-un punct alunecat (slst).
Continuam  5 puncte alunecate (slst) pe ochii de lant crosetati anterior, apoi, crosetam inca 12 ochi de lant si incepem o noua frunza

Model 2 frunze

Cu cotton verde se croseteaza 11 ochiuri de lant.

Dupa care, ne intoarcem si crosetam pe acest ochiuri de lant urmatoarele: se croseteaza 1 piciorus mic (sc), 2 picioruse duble (dc), pe 2 ochiuri de lant urmatoare , 2 picioruse mari reduse (hdc) pe 2ochiuri urmatoare si 2 picioruse mici (sc)  pe ultimele 2 ochiuri de lant si se continua cu 4 puncte alunecate  (slst)

Se fac 4 frunze identice.

Pontos Empregados 
R1: Crosetam 11 ochiuri de lant si inchidem inelul cu un piciorus alunecat (slst)
R2: Crosetam 11 picioruse mari, 2 ochi de lant, 11 picioruse mari
R3: 3 ochiuri de lant, 1 piciorus mare in acelasi ochi cu cele 3 ochiuri de lant, 2 ochiuri de lant , 1 piciorus mare in mijlocul celor  2 randuri de 11 picioruse mari, 2 ochiuri de lant,  2 picioruse mari , simetrice cu cele din dreapta (in acelasi ochi se croseteaza 2 picioruse mari)
R4:3 ochiuri de lant, dupa care, crosetam pe cele 2 ochiuri din margine lucrate in acelasi ochi , 8 picioruse mari, 2 ochiuri de lant si ne intoarcem pe celalalt piciorus si crosetam inca 9 picioruse mari. .Crosetam in continuare pe celelalte picioruse duble crosetate in acelasi ochi: 9 picioruse mari, 2 ochiuri de lant, 9 picioruse mari.
R5: 3 ochiuri de lant, 1 piciorus mare in acelasi ochi cu cele 3 ochiuri de lant, 2 ochiuri de lant , 2 picioruse mari in acelasi ochi in mijloc, 2 ochiuri de lant , 2 picioruse mari in acelasi ochi (ultimul din randul precedent)
R6:se croseteaza ca si randul 4


Floare f frumoasa care poate fi folosita ca brosa

R1:Crosetam 60 ochiuri de lant;
R2: 3 picioruse mici, 2 ochiuri de lant , 3 picioruse mici, 2 ochiuri de lant, *6 picioruse mici, 2 ochiuri de lant* ,  se repeta de la * la*, pana la sfarsitul lantului;
R3: crosetam picioruse mici acolo unde in randul anterior avem picioruse mici iar unde avem 2 ochiuri de lant in randul anterior, crosetam 1 piciorus mic , 2 ochiuri de lant, 1 piciorus mic;
R4, R5, R6, R7 , se lucreaza la fel ca R3/

Frunze si flori

3D Crochet Leaf Tall Stitches Tutorial 28 Part 1 of 2 Complex Stitch Base

How to Crochet Oak Leaf Step-by-step Tutorial 16

How To Crochet Two-Side Leaf With Chain Spaces In The Middle Tutorial 1
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu